Innovatief hergebruik van
de gebouwde omgeving
 
 

Jeroen Laven

13-jeroen.jpg

Jeroen Laven is partner bij Stipo, team voor stedelijke ontwikkeling (www.stipo.nl). Binnen Stipo werkt Jeroen aan diverse projecten op het snijvlak van strategie en uitvoering. Met ANNA Vastgoed en Cultuur werkt Jeroen aan Tussentijd Rotterdam (www.tussentijdrotterdam.nl). In Tussentijd Rotterdam ontwikkelt hij met de Rotterdamse Corporaties, Stadsontwikkeling en andere partijen een Rotterdamse tussentijdaanpak. Deze past hij toe in Rotterdam en andere steden.  Voor meer info: jeroen.laven@stipo.nl

www.inspiringcities.org
www.stipo.nl

Kristian Koreman

Fotograaf: Inga Powilleit Fotograaf: Inga Powilleit

ZUS [Zones Urbaines Sensibles] is in 2001 opgericht door Elma van Boxel en Kristian Koreman. Van Boxel en Koreman werken als duo samen aan gevraagde en ongevraagde ontwerpen en onderzoeken in het veld van architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur. Ze geven leiding aan een internationaal team bestaande uit architecten, stedebouwkundige, ontwerpers en landschapsarchitecten. Het bureau opereert in de hedendaagse stad en produceert landschappen, boeken, architectuur, ongevraagde adviezen, tentoonstellingen, onderzoeken en stedenbouwkundige plannen.

www.zus.cc

Jurgen Hoogendoorn

Studeerde sociologie en planologie. Stond in 1999 aan wieg Amsterdamse broedplaatsenbeleid. In 2006 co-bedenker van het ZaanIJconcept (Slow Urbanism; stap voor stap gebiedsontwikkeling op basis van authenticiteit). Sinds 2010 actief met (het agenderen van) braakliggende terreinen en het teruggeven daarvan aan de Amsterdamse bevolking voor tijdelijk gebruik. Dit resulteerde o.a. in de internetkaart http://maps.amsterdam.nl/braakliggende_terreinen/ Inmiddels is de situatie dat tijdelijk het nieuwe permanent is en het experiment de structurele vorm.