Innovatief hergebruik van
de gebouwde omgeving
 
 

Anne Seghers

Anne Seghers - profielfoto web landscape.jpg

Anne Seghers ontwerpt, onderzoekt, organiseert en schrijft en is mede-oprichter van Studio Papaver, bureau voor stedelijk onderzoek, ontwerp en theorie. Het stedelijk canvas met zijn eigen ritmes, patronen, niches en gebruikers vormt het werkveld. Het bureau is gefascineerd door de vergeten plekken in de stad en de verborgen kwaliteiten en krachten die daar spelen. Speciale aandacht gaat uit naar andere manieren van stedelijke ontwikkeling. Het (ontwerpend) onderzoek dat Studio Papaver verricht, zet dan ook in op lokale tactieken in plaats van generieke strategieën.

Seghers studeerde in 2007 af aan de TU Eindhoven, afstudeerrichting Urban Design and Planning. Met haar afstudeerproject over stedelijke porositeit in de 19e eeuwse gordel van Antwerpen won ze de tweede prijs bij de Archiprix 2008. Daarnaast eindigde ze met dit project op de vijfde plaats bij de prijs StedenbouwNU in 2010.

www.anneseghers.nl
www.studiopapaver.com

Ellen Holleman

Ellen Holleman.jpg

Ellen Holleman is opgeleid als beeldend kunstenaar en werkt vanaf halverwege de jaren ’90 in de ruimtelijke ordening. In de projecten waar zij aan werkt combineert zij beeldend vermogen met intuïtie, een onderzoekende houding en gezond verstand. Zij voelt zich thuis in complexe vraagstukken en multidisciplinaire samenwerkingen. Sinds 2007 is zij directeur bij Islant atelier voor stedebouw, Zaandam. Islant ontwerpt strategieën voor stapsgewijze stedelijke ontwikkeling en openbare ruimte.

www.islant.nl

Tim Prins

Tim Prins foto.jpg

Na een semester in Sci-Arc en twee jaar onderduiken voor zijn afstudeeronderzoek aan de TUBerlin, is zijn MSc aan de TUDelft behaald. In 2008 is P-EN-M samen met N.E. Müller geformaliseerd. Hoewel het interesse in de traditionele architectuur behouden blijft, is er parallel aan het kantoor Studio Stad opgericht ter voorbereiding op de ruimtelijke omslag en om alle verloren territoria van de vakidiotie binnen en buiten Nederland te onderzoeken.

www.p-en-m.com
www.studiostad.eu

Tim Prins

Before earning his MSc at TUDelft, he spent a semester at Sci-Arc, Los Angeles and hid for two years to do research for his thesis in TUBerlin. In 2008 P-EN-M became official with N.E. Müller. As architecture remains the main interest of P-EN-M, adjacent Studio Stad was found to prepare for the spatial shift and to explore all the lost territory of the professional idiocy in and around the Netherlands./

www.p-en-m.com
www.studiostad.eu

Elma van Boxel

Fotograaf: Inga Powilleit Fotograaf: Inga Powilleit

ZUS [Zones Urbaines Sensibles] is in 2001 opgericht door Elma van Boxel en Kristian Koreman. Van Boxel en Koreman werken als duo samen aan gevraagde en ongevraagde ontwerpen en onderzoeken in het veld van architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur. Ze geven leiding aan een internationaal team bestaande uit architecten, stedebouwkundige, ontwerpers en landschapsarchitecten. Het bureau opereert in de hedendaagse stad en produceert landschappen, boeken, architectuur, ongevraagde adviezen, tentoonstellingen, onderzoeken en stedenbouwkundige plannen.

www.zus.cc

Wim Verbakel